A sunken living room looks up to a kitchen.
Renovated townhouse is minimal with rich pops of color


In Toronto, local firm Reigo & Bauer gutted a Victorian townhouse in order to design a minimal yet sophisticated interior that’s all about clean lines and controlled pops of color.

The conversation starter in the home is probably the sculptural spiral staircase with open treads, connecting three floors. On the ground level, the architects opened up the layout to create a free-flowing space where the kitchen and dining areas merge with a slightly sunken family room. By removing two smaller rooms from the original floor plan, the entire ground level now has views out to the garden.

The entire house is coated in stark white, save for a few choice details. Reigo & Bauer worked with another local studio, Amantea Architects, to design the pale wood millwork seen throughout the house, while black and charcoal accents give the space a cool sense of depth. The minimal look is rounded out by a few considered moments of color, most notably in the garnet-hued bathroom.

Doublespace Photography

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Gmail

Doublespace Photography

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Gmail

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Gmail

Doublespace Photography

Kitchen with white island, black seats, and beige cabinets.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Gmail

Doublespace Photography



Source link